GOOGLE ADS I ANALYTICS

Online oglašavanje alatima Google Ads i Analytics jedan je od najučinkovitijih i najbržih načina za dosezanje novih klijenata i razvoja poduzeća.

Što je Ads? Google Ads je platforma za oglašavanje na mreži kojom  upravlja Google. As je također najveća i najčešće korištena online oglašavačka mreža na svijetu, a milijuni tvrtki oglašavaju se na internetu pomoću programa Ads kako bi privukli nove klijente i povećali svoje poslovanje.

Google Adwords i Analytics

Razumjeti svoje kupce, njihovo ponašanje, potrebe i očekivanja postao je nužan proces za razvoj svakog poduzeća. Najbolji način za to je Google Analytics.

Google Analytics besplatan  je softver za praćenje i statistiku koji vam daje vitalne uvide o tome na koji način posjetitelji pronalaze vašu web-lokaciju, koje radnje poduzimaju na stranici i ostale važne informacije o vašem poslovanju kao što su prodajni rezultati, lokacija i demografski podaci posjetitelja i sl.

 
Digitalni marketing promocija Google Adwords i Analytics

Kako funkcioniraju Google Ads i Analytics

Google Ads

Ako želite privući nove posjetitelje na web-lokaciju, povećati online prodaju, ostvariti više poziva ili potaknuti korisnike da se vrate, Google Ads vam u tome može pomoći. Google Ads postao je popularan način oglašavanja za mnoge tvrtke, bilo da je riječ o malom, srednjem ili velikom poduzeću.

Od tekstualnih oglasa ciljanih na pretraživačku mrežu, grafičkih prikaznih oglasa, videooglasa na YouTubeu do mobilnih oglasa u aplikaciji, Ads vam pruža mnoštvo načina za dosezanje ciljanih korisnika.

Pomoću Adsa možete saznati koliko je korisnika vidjelo vaše oglase, posjetilo vašu web-lokaciju ili nazvalo vašu tvrtku. Ako imate specijaliziranu tvrtku, možete čak ciljati određenu vrstu korisnika. Prilagodite svoj proračun kad god želite. U bilo kojem trenutku, bez ugovora i bez plaćanja naknade za otkazivanje možete prekinuti svoju kampanju. Platforma programa Ads nudi mnoge mjerne podatke koji se povezuju s izvedbom Ads kampanja i pomaže vam da izmjerite uspjeh Ads kampanja. Ti mjerni podaci mogu biti pojavljivanja, klikovi, cijena po klikovima, konverzije, cijena po konverziji, postotak i još mnogo toga. Nema sumnje da je Ads jedan od najboljih načina dobivanja klikova i konverzija. Ali iz Ads izvješća možete saznati samo ukupan broj određenih mjernih podataka. Ono što se događa između procesa od klikova do konverzija ostaje tajna.

Google Analytics

Google Analytics omogućuje praćenje važnih mjernih podataka te vam daje najbolje informacije o tome kako poboljšati izvedbu vaše web stranice. Omogućuje vam uvid u ono što posjetitelji rade na vašoj web-lokaciji i koliko ih se pretvaraju, koliko je trajanje konverzije. Google Analytics također otkriva načine zašto neki od vaših posjetitelja ne pretvaraju i što sve možete učiniti kako biste preokrenuli tu radnju. Praćenjem važnih mjernih podataka u skladu s ciljevima kampanje, Google Analytics vam pomaže utvrditi sve čimbenike koje morate uzeti u obzir kako biste optimizirali Ads kampanju. Stoga, povezivanjem Google  Ads i Analyticsa računa možete analizirati aktivnost korisnika na svojoj web stranici. Povezivanjem možete uvesti ciljeve i transakcije usluge i pregledavati podatke usluge Google Analytics u Ads izvješćima.

Ads vam govori o tome koliko novca troši vaš oglas i koliko klikova i konverzija ostvarujete. S druge strane Google Analytics opisuje sve što se događa tijekom toka pretvorbe. Osim pojavljivanja, klikova, cijene po kliku, konverzija, cijene po konverziji i CTR-a, postoji još nekoliko mjernih podataka koji vam pružaju potpuni pregled onoga što se sve događa na Ads računu. Ti mjerni podaci su stopu napuštanja početne stranice, broj posjeta stranice, prosječno trajanje posjeta i postotak novih posjeta.

Google Ads i Analytics su neizmjerno vrijedni marketinški alati. Oni nam pomažu da se stekne kvalitetan uvid za optimizaciju svojih mrežnih marketinških napora. Povezivanje Google Ads i Analytics računa osigurava dostupnost i pristup svim podacima koji se odnose na kampanju.

Za detaljnije informacije o uslugama Google Ads i Analytics slobodno nas kontaktirajte.